15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A barátcserje széles körben „szuper-gyógynövényként” ismert. Az Olaszországban és Görögországban őshonos növényből a gyógynövényterápia a bogyóit hasznosítja. Jótékony hatásaival már évszázadok óta szolgálja az emberiséget. Egyike a nyugati népek egyik legnépszerűbb gyógynövényének, és egyértelműen a legkeresettebb a nőgyógyászati rendellenességek kezelésében.

A vasfűfélék családjába tartozó növény. 3-5 méter magas, sűrű, elágazó, keskeny, tojásdad levelei átellenesek, ujjasan osztottak. Vörös és sárga bogyó termésében 4 mag található. Aromás illatú, pálmaszerű levelei vannak. Az antik korban a barátcserje a szüzesség szimbólumának számított, amely állítólag segített a szexuális késztetés legyőzésében. Ezen kívül úgy tartották, hogy a birtoklása megvéd a sorscsapásoktól. Az illatos barátcserje a nevét „barát” állítólag a libidó csökkentő hatásáról kapta. Ezzel együtt a másik neve „szerzetes bors” ennek az ellenkezőjére utal. Az ellentmondás oka, hogy a hormonkiegyensúlyozó hatású, tehát mindkét elnevezés igaz lehet.

Hatóanyaga:

flavonoid, iridoid, glükozid, terpenoid, illóolaj, diterpentén, alkaloid, növényi szteroid, zsírsav

Herbája: a termés

barát cserje termése

Modern orvosi kutatások bizonyítják, hogy képes kezelni a hormonális ingadozásokat és növeli a termékenységet. Nem tartalmaz hormonokat, hatását a szervezet hormonjaira indirekt módon fejti ki. Nem túlzás a „termékenységi gyógynövény” névvel illetni.

A barátcserje az agyalapi mirigyre hat. Ezt a mirigyet gyakran „mester mirigynek” is nevezik, mivel a nyirokcsomókból és a szervekből, például a petefészkekből származó hormonkiválasztást szabályozza. A a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai a következők:

Menstruációs ciklus:

Vizsgálatok támasztják alá, hogy a barátcserje a legjobb rendelkezésre álló gyógynövény a menstruációs ciklus hormon folyamatainak kiegyensúlyozására.  Gátolja a follikuluszstimuláló hormon termelődését és a luteinizáló hormon (LH) kiválasztásának ellenőrzésével növeli a progeszteron kiválasztódását.

Luteális fázis

Az ovulációtól a menstruáció kezdetéig tartó időszak a luteális fázis. A túl rövid luteális fázis a terméketlenséget okozó problémák közül az egyik legjelentősebb. A barátcserje képes ennek meghosszabbítására. Habár egyáltalán nem tartalmaz hormonokat, segít a szervezetnek a luteinizáló hormon termelésében, ami elősegíti az ovulációt, ez pedig a progeszteronszint növekedéséhez vezet a ciklus luteális fázisában, ezáltal meghosszabbítva azt.

Sárgatest

Növeli a szervezet progeszteron szintjét azáltal, hogy serkenti a kulcsfontosságú, a progeszteron kiválasztásáért felelős sárgatest kialakulását. Egy kísérlet szerint a barátcserjét fogyasztó nők 85 százaléka pozitívan reagált a növényre és progeszteron szintjük szignifikáns növekedést mutatott.

Endometriózis

A barátcserje visszaszorítja az endometriózis fejlődését. Az endometriózis egy olyan rendellenesség, amely fájdalmas menstruációt és akár terméketlenséget is okozhat. A növénnyel a nőgyógyászok az enyhe fázisú endometriózist kezelik és megakadályozzák annak tovább fejlődését.

Vetélés

Egy gyermek méhen belüli elvesztése megsemmisítő élmény egy anya számára, és egy vetélés a későbbi magzatokra kiható problémákat is okozhat. A barátcserje a vetélést megakadályozó hatásáról ismert. A vetélések nagy része a szervezet túl alacsony progeszteron szintje miatt következik be. A barátcserje képes a progeszteronszint szabályozására, garantálva ezzel a várandósság biztonságát.

Premenstruációs szindróma

A barátcserje enyhíti a premenstruációs szindróma, vagyis a PMS tüneteit. Ezek a tünetek igen változók: nők depresszióról, fejfájásról, allergiáról, aknékról, kiütésekről, a mellek érzékenységéről, hangulat ingadozásokról és ingerlékenységről számolnak be. Egy kísérlet szerint a barátcserje fogyasztásával a nők 84 százaléka megszabadult a tüneteitől.

Amenorrhea

A barátcserje segít az amenorrhea gyógyításában, ami nem más, mint a havi vérzés hormonális egyensúlytalanság okozta elmaradása. Növeli a progeszteronszintet, megakadályozva ezzel az amenorrhea kialakulását.

Rendszertelen menstruáció

A barátcserje segít a rendszertelen menstruáció kezelésében. Egyensúlyba hozza úgy az elmaradt menstruációt, mint a túl erőteljes vagy túl gyakori ciklust.

Méhciszta

A barátcserje köztudottan zsugorítja a méhcisztákat. A méhciszták a méh egy simább belső rétegén belül fejlődnek ki. A barátcserje képes elérni ezek összehúzódását.

Ösztrogén

Ösztrogén tartalmú fogamzásgátló gyógyszerek szedését követően a menstruációs ciklus igen zavarossá válik. A barátcserje szedése a fogamzásgátló abbahagyása után segít a ciklus stabilizálásában és az ovuláció sokkal gyorsabb újraindításában.

Laktáció

A barátcserje serkenti a várandós és a szülés utáni kismamák tejtermelését, közvetlenül szülés után történő fogyasztással, illetve, ha szükséges, a későbbiekben is.

Bőrápolás

Köztudottan simább bőrt eredményez és csökkenti a hormonok okozta bőrproblémákat, úgy, mint az aknék kialakulása. (Annak érdekében, hogy a barátcserje ki fejthesse a hatását, a szedését megfelelő étrendi változtatásoknak kell kísérniük.)

A barátcserje egy igen különleges és jótékony hatású gyógynövény. Nem érdemes azonban eseti jelleggel alkalmazni: csak az élvezheti ki teljes mértékben gyógyhatását, aki hosszabb távra elköteleződik használata mellett. Alapvető változásokat visz végbe, így – habár időbe telik, hogy elkezdjen hatni – amint egyszer működésbe lép, hosszú időn át nyújt támogatást a szervezet számára.

Vásárold meg a Barátcserje egyedi teánkat és gyógyulj vele.

barátcserje tea