15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

Termékkínálatunkban a “különleges” tea megnevezést kapták a zöld tea, fekete, maté és lapacho teáink, melyeket most szeretnénk kicsit jobban megismertetni veletek.

zöld tea a szó szigorú értelmében vett tea, mely a Camellia sinensis nevű növényből készül, minimális oxidációval. Alapvetően Ázsiában népszerű ital, de napjainkban, köszönhetően többek között kedvező élettani hatásainak, egyre kedveltebb nyugaton is, ahol korábban a fekete teát részesítették előnyben.

A fekete teával ellentétben ez a tea egyáltalán nem erjesztett. Ennek eléréséhez nem sokkal a szüret után gőzöléssel vagy melegítéssel lebontják a tealevelekben található polifenol-oxidáz enzimet, így az erjedési folyamatok leállnak. Ezután a leveleket formázzák (például összesodorják), majd kiszárítják és a minőségtől függően válogatják. A legmagasabb kategóriájú teák feldolgozását kézzel végzik.

Tartalmaz többek között:

Sokféle kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Ezek némelyike már tudományosan is bizonyított, más hatásokat hosszú múltra visszatekintő tapasztalati tények igazolják:

Ezen felül fontos tény, hogy fogyasztásának nincs ismert kedvezőtlen hatása. A zöld tea az állóképesség fokozásában is segít, mivel a zsírsavak oxidációját serkenti.

A zöld tea élénkítő hatású, alacsony koffeintartalmú, egészséges és finom. Az összes teafajta közül a legkevésbé feldolgozott teafajta, és ez tartalmazza a legtöbb antioxidánst. Gazdag jótékony hatású flavonoidokban, többek között ún. katekinekben és azok származékaiban. Ezek a vegyületek a C-vitaminhoz és az E-vitaminhoz hasonló antioxidánsok.

Kulcsfontosságú szerepet töltenek be a rákellenes, antioxidáns szerepében.

Rendszeres fogyasztása meghosszabbítja a várható élettartamot, amellett, hogy véd a szív- és érrendszeri betegségektől.

Csökkenti a magas vérnyomást, illetve segít annak megelőzésében.

Segít a csontok épségének megőrzésében, fogyás hatékonyságában.

Lassítja a korral együtt járó memóriazavarokat, illetve csökkenti az időskori elbutulás és az Alzheimer-kór kialakulási kockázatát.

Már napi egy csésze (2 dl) zöld tea segít megelőzni az influenza kialakulását. Illetve ha már megtörtént a baj, segít lerövidíteni a betegség lefolyási időtartamát.

zöld teakeverék

Zöld tea – Advent

Teaválasztékunk között található az Advent és a Lime elnevezésű különleges teakeverékünk.

Gyönyörű Sárga Forrázat És Nagyon Szimpatikus Illat. Valahogy Így Írhatjuk Le Az Első Megismerkedést Az Advent Teával. Fahéjas, Narancsos Illata Mesésen Finom.

Összetevők: zöldtea, narancshéj, rózsaszirom, fahéj

zöld teakeverék

Zöld tea – Lime

Rendkívül Frissítő És Maximálisan Kiegyensúlyozott Ízű, Ilyen A Gyömbér Citrommal. A Halvány Sárgás-Zöld Forrázat Gyönyörűen Szikrázó És Átlátszó Színű. Illatos, Mint Egy Nyári Rét. A Gyömbér Citrommal Kiválóan Alkalmas Jeges Tea Készítésére. Próbálja Meg A Langyos Teát, Egy 2/3 Jégkockával Töltött Pohárba Önteni. Kellemes Frissítő Italt Kapunk.

Összetevők: zöldtea, citromfű, citromhéj, gyömbér

Kóstold meg! Irány a webshop!