15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

A következő gyógynövény ek hozzájárulnak a lehangoltság csökkentéséhez, az általános nyugodt hangulathoz, és a jó alváshoz.

levendula virág tea zacskóban

Közismert gyógynövényeink egyedi teaként

Levendula: Mind teának belsőleg, mind pedig szárítva külsőleg is alkalmazzák.  Hatékony altató, nyugtató hatású. Aromaolaját párologtathatod, kellemes illattal tölti meg a helyiséget. Kis zsákban szárított változata a párnád mellé teheted.

citromfűlevél tea zacskóban

Citromfű: Hatékony stresszoldó, könnyebbé teszi az elalvást, olaja jó ízű és illatú. Finom, citrusos illatát a téli időszakra hanyagolnunk kell, de a belőle készült teának igazán csak a hideg hónapokban van a szezonja. Legjobb lefekvés előtt fogyasztani a szép álmokért, de napközben kortyolgatva is élvezhetjük nyugtató hatását.

Közismert gyógynövényeink teakeverékekben

orbáncfű tea zacskóban

Orbáncfű: Sárga virágzatában és levelében található a hatóanyag, a lehangoltság ellen kiváló. Mellékhatásmentes antidepresszánsként alkalmazható. Alkalmazásánál óvatosan kell eljárni, hiszen bizonyos gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet. Ezen kívül fényérzékenységet okozhat, így a szoláriumot, az esetleg fel-felbukkanó napfényt kerülni kell alkalmazása idején. Nyugtató, szorongást oldó hatását már az ókorban felismerték. Teaként, vagy egyéb, gyógyhatásúnak nem minősülő készítmények összetevőjeként hasznosítják napjainkban. Előbbiből naponta 3×2 dl javasolt. Mivel időbe telik, míg a benne lévő anyagok hatni kezdenek, kúraszerű, nagyjából 6 hétig tartó alkalmazása ajánlott. Nálunk a Jóhangulat teakeverék egyik fő összetevője, mely hozzájárulhat a jó közérzethez, a nyugalomhoz.

macskagyökér gyógynövény tea zacskóban

Macskagyökér: A leggyakoribb nyugtató gyógynövényünk. Úgy oldja a szorongást, hogy nem tompítja a figyelmet. Ez a „mesebeli” növény enyhén altató, nyugtató hatással bír, neurózis esetén lehet hatásos. Napi 2, 3 alkalommal fogyasztható a belőle készült tea, mely sok más gyógynövénnyel keverék formájában (Stressz teakeverék) rendelhető a webshopban.

Komlótoboz: Segíti az elalvást. Általában citromfűvel keverik kellemetlen íze miatt. Nálunk további hasznos gyógynövénnyel keverve érhető el (Stressz teakeverék), így felerősítve egymás hatását.

Vörös tea

Vagy ahogy a legtöbben ismerik: rooibos. A dél-afrikai cserjéből származó tea nemcsak finom, hanem nyugtató, energetizáló, vitalizáló hatással is bír. Emellett álmatlanság ellen is kiváló.

Hamarosan a webshopban. 🙂

A garantált jókedvhez és nyugodt mindennapokhoz próbáld ki a Nyugi csomagajánlatunkban elérhető teáinkat és nézz szét más kategóriában is nálunk. Ezek azokat a gyógynövény eket tartalmazzák, melyek segítenek ellazulni.