15.000 Ft felett ingyenes kiszállítás!

Az állatok és a gyógynövények

Bár gyakran családtagként kezeljük őket, a kutyák és macskák mégsem kicsi, szőrös emberi lények. Igaz, számos olyan egészségügyi problémájuk van, amely hasonlít a mieinkhez: fáj a hasuk, viszket a bőrük, fertőzést kapnak, nyugtalanok. Nézzük meg az állatok esetében, hogyan segíthetnek a gyógynövények.

Állatok és öngyógyítás

állatok gyógynövényt esznek

Nálunk embereknél, a gyógynövények használata már több ezer évre vezethető vissza, ahogyan a kutya őseinél, a farkasoknál is. A farkasok, de sok esetben kutyáink is tudják ha szüksége van szervezetünknek valamilyen gyógynövényre, ilyenkor a lehetőségek szerint kiszolgálják magukat. Mire gondolok? Például a fűevésre, mely öklendezés elősegítésére szolgál. Sokan ismerhetik ezt a módszert, amelyet legtöbbször a kutyáknál és a macskáknál tapasztalunk. Bizonyos növények, például fűszálak rágcsálásával segítik elő az öklendezést. Ezt természetesen nem jókedvükben teszik, hanem így próbálnak minél előbb megszabadulni a baktériumoktól és a parazitáktól.

Azt már az ókori civilizációk (például Egyiptomban és Mezopotámiában) is felismerték, hogy az állatok által alkalmazott gyógymódokat érdemes hasznosítani az emberi betegségek kezelésében is. Az évezredek során számos gyógyítási mód jött létre az állatok segítségével. 

Gyógynövényalapú készítmények állatoknak

A gyógynövények lassan, de ott hatnak, ahol kell, így sok egészségügyi problémát megelőzhetünk és támogathatunk a segítségükkel! A megfelelően feldolgozott gyógynövények számtalan módon segítik kedvenced.

Számtalan natúr gyógynövénytartalmú készítményt lehet már vásárolni betegségmegelőzésre és már meglévő betegségek kezelésére, hiszen érdemes a természetes alapú készítmények gyógyító erejére támaszkodni.

Érdekes látni, hogy nemcsak az emberek körében, de az állatvilágban is vannak bevált praktikák a betegségek gyógyítására. Természetesen a fenti példákon kívül rengeteg más öngyógyítási praktikával találkozhatunk a természetben, amelyeket a gyógyszeripar már itt-ott figyelembe vesz a természetes alapú gyógyszerek előállításában.

A gyógynövények alkalmazása egyidős az emberiség történetével. Számos esetben bizonyítást nyert, hogy a gyógynövény alapú, gyógyhatású készítmények a kémiai úton előállított gyógyszerekkel azonos hatékonyságúak, de jóval kevesebb mellékhatást váltanak ki. A trópusi őserdő szinte végtelen tárháza a különböző gyógyító hatású növényeknek. Az állatok gyógyításában is jelentős szerepet kapnak a gyógynövény tartalmú készítmények.

Minden, ami gyógynövény érdekel bennünket, mi sem természetesebb ebből kiindulva, hogy mindig olvas, bővíti ismereteit az ember. Így tettünk ezen blog írásakor is. Számtalan oldalon jártunk, ami ezzel a témával foglalkozik. Igazán lelkiismeretes és nagy szakmai háttérrel rendelkezik olvasatom szerint a Bio és natúr eledelek, ápolószerek kutyáknak, macskáknak | BioZoo.hu csapata. Nézzetek szét náluk bátran.